Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kezdetektől (1969.) az első bajnokiig (1991. 08.25.)

2010.02.17
A génekben örökölt egyik szenvedély a foci. Gyerekkorunktól kezdve öcsémmel a foci szeretetét szívtuk magunkba apánktól. Ezt az örökölt szeretetet még jobban megerősítette a focipálya közelsége. Ha lesétáltunk a kertünk végébe, kb. 50 méterre már ott volt a focipálya. Ha hallottuk, hogy a pályán pattog a labda, mi már indultunk is. Az iskolás évek alatt először mindig kapus voltam, majd a gimiben már általában kint játszottam mezőnyben. A gimis évek alatt meg is szereztem az első sérüléseket: először 1984-ben, majd 1986-ban is eltört a jobb csuklóm.

            A Soltszentimrei foci, ekkor a 80-as években sajnos nem létezett. A nagycsapat az 1977/78-as szezonban megnyerte a megye III. osztály Kiskőrösi csoportját. A következő évben a Megye II. osztály Kiskunhalasi csoportjában a 13. helyen végzett. Majd jött a 1979/1980-as szezon, egy újabb 13. hely és a megszűnés. Sajnos a focipályán 11 évig ezután nem hangzott el bajnokin hogy

                        HAJRÁ SZENTIMRE!!!!

A 80-as évek végére a faluban kialakult egy fociszerető fiatalokból álló társaság, akik rendszeresen, heti több alkalommal kijártak focizni a pályára. Arra a pályára, ahol ekkor már a nagykapuk sem álltak, a régi fociöltöző düledezett, a szentimrei foci Csipkerózsika álmát aludta. Ők rendszeresen, munka, iskola után, az előre megbeszélt időpontban érkeztek és rúgták a bőrt órákon át. Innen jött a szikra, és ezt a szikra tüzet gyújtott!! 1991 tavaszától elkezdtek felpörögni az események! A „kemény mag” - Antal János, Turú Peti, Bozó Zsolti, Barna Imre, Borsos Zoli, Pásztor Zsolti, Rakonczay Csaba, Csontos Csabi, Bognár Gyuszi, Kasza Béla, Kasza Tamás, Szabó Szabi, Andó Csaba, Andó István (ez én vagyok!!) elkezdett szervezkedni és a verkli beindult. 1991. február 17-én a teremben 3 szentimrei és 1 Uzovicsi honvédségi csapat részvételével teremtornát rendeztünk. Március 10-én immár kint a pályán 6 csapat (3 Szentimrei, 2 Kaskantyúi és 1 Uzovicsi) részvételével megrendezésre került az „Antal János Kupa” kispályás labdarúgó torna.

Egyértelművé vált a régi mondás: „Kell egy csapat!!” Az ötletet felkarolta a helyi Szakszövetkezet fociszerető elnöke Turú Laci bácsi és sikerült a Polgármesteri Hivatal támogatását is megszerezni. Nyáron megalakult Turú László elnökletével a Soltszentimre Községi Sportkör. Ezzel egyidőben létrejött a csapatot segítő Baráti Kör is. Júliustól nagy mozgás kezdődött a focipályán és környékén. A társadalmi munkákon az egész falu foci- és sportszerető közössége megmozdult és egy emberként állt az induló csapat mögé. Betonoszlopok leásása, favágás, oszlopfestés, új kapuk készítése…Sok volt a munka, de sikerült elkészülni! Augusztus elején a pályát hitelesítik, és immár semmi akadály!!

Soltszentimre 1991 őszén, 11 év után újrakezdi a megye III. osztály kecskeméti csoportjában!!!! 

Augusztus 6-án az első edzés Ruff Józsival az izsáki játékos-edzővel. Itt ő mindenkivel elbeszélget, próbálja megismerni a csapatot. Az első barátságos mérkőzésre 1991. augusztus 20-án kerül sor a megye II. osztályú Orgovány ellen.  Józsi úgy dönt, hogy rám a kapuban számít elsősorban. Az első félidőben én védek, a másodikban Hauzmann Béla, az izsáki haver. A szépszámú közönség örömére a nagyobb tudású és rutinú csapat ellen sikerül döntetlent elérnünk!! Soltszentimre-Orgovány 2-2 (Gól: Turú Peti, Szabó Szabi).
A nyitófordulóra kialakult a csapat kerete: (Rakonczay Cs., Andó I., Urbán L., Bozó Zs., Antal J., Nagy K., Pásztor Zs., Borsos Z., Kecskés Á., Turú P., Bíró Z., Ruff J., Barna I., Bozó Cs., Szabó Sz., Bognár Gy., Szarka Sándor, Csontos Cs., Kastély Z.). A keretben az alapító kemény magon kívül új igazolásként Izsákról Ruff Józsi, Kecskés Árpád, Urbán Laci és Bíró Zoli volt található.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A "Csipkerózsika-álom"

(Barnabás, 2010.03.07 22:23)

Hát igen,ami igazán nagy hiányérzet maradt számomra az az,hogy a ’80-as években nem működött a faluban focicsapat! Egyetlen mérkőzésnek adott otthont a focipálya: 1984 nyarán Soltszentimre-Kisizsák 2-2.