Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megye II. Északi csoport 1994/95 - gyenge folytatás

2010.03.26
1994/1995. Megye II. osztály Északi csoport
 
 
A bajnokság megkezdése előtt kisebb változások történtek a keretben: Faragó Zoli hazaigazolt Csengődre, Krizsán Csaba és Varga Anti Akasztóra. Érkezett Csengődi Mihály, Kovács János és Dusnoki János, visszatért Fésűs Feri (Kefe). Kezdésként a keretet látva, úgy érezhette a vezetőség és a szurkolók, hogy sikerül tartani a tavalyi szintet, és stabil középcsapatként zárni a végén. A későbbiekben kiderült, nem így lett.

A szezon kezdetén én nem játszom, közben kapcsolódok be. Az edzőmeccsek sem igazán jól indultak. Egy pesti csapattal a Testnevelési Főiskola csapatával kezdtük, majd mentünk Izsákra, hát rossz kezdés volt…Soltszentimre-TFSE 1-6 (Gól: Bencze Z.) Izsák-Soltszentimre 4-1 (Gól: Kovács J.) Ágasegyházával oda-vissza 2 döntetlen:

Soltszentimre-Ágasegyháza 0-0; Ágasegyháza-Soltszentimre 0-0.

 

A kezdésre az edzőmeccsek után az alábbi csapat készült: Németh János, Antal János, Turu Gyula, Bencze Zoltán, Fésűs Ferenc, Nagy Rudolf, Palla Gábor, Andó Csaba, Herczeg Lajos, Cseh-Szakál Péter, Kovács János, Csengődi Mihály, Dusnoki János és az ifiből néha harcba állított Kupsza József, Gémesi Zoltán, Markó Viktor, Janosics Zoli.

A nyári, amerikai Világbajnokságon bevezetik a győzelemért járó 3 pontos rendszert, amit általánosan mindenhol átvesznek, így a megye II. Északi-csoportjában is már az új rendszer szerint kezdjük az évet.
 

Augusztus 14.-én kezdjük a szezont. Az ifi 4-2-re kikap hazai pályán Kunszállástól.  A nagymeccsen 0-1-ről fordítottunk még az első félidőben. Előbb egyenlítünk Kokó (Kovács Jani) révén, majd Nagy Rudi jobbról, éles szögből a kapu közepébe talál. 2-1!! A fő gond talán ekkor jön: a fordítás miatt már a szünetben elkönyveltük a győzelmet. Mindenki hangosan poénkodott a kispad körül, a fűben ülve, és Supka Sanyi is nevetve ölelgette a játékosok vállát, mintha ez a meccs már simán meglenne. A folytatásban balszerencsésen alakul a meccs, és előbb kiegyenlítenek, (a harmadik bekapott gólnál Cseh-Szakál Peti egy jobbról beszálló magas beadásnál az ellenfél Sztoicskov becenevű játékosával (Seres) fut a labdáért, de míg a kunszállási felugrott fejelni, addig Csesza csak szaladt mellette (3-3). És ez még nem elég, még egyet beszedünk és kikapunk 4-3-ra!

 

                           Soltszentimre-Kunszállás 3-4

              (Gól: Kovács J., Nagy R., Csengődi M. 11-esből) 

 

A 2. fordulóban Tabdira utazunk. Az ifi nyer 2-1-re, megszerezve első pontjait. Sanyi ebben a szezonban kissé variált a csapaton, Tabdin a Petőfi Népe tudósítása szerint az alábbi csapat játszott: Németh- Turu, Herczeg, Antal, Nagy, Palla, Andó Cs., Fésűs, Csengődi, Bencze, Kovács J. A meccs már az első félidőben eldől, 3-0-ra vezetnek a hazaiak. Egyszerűen nem tudjuk tartani egykori játékosunkat, Mózer Ferit, aki mesterhármast rúg. Csaba öcsém és Mózer Feri együtt voltak WC-n a szünetben. Akkorra már Feri meg is rúgta a mesterhármasát, és ezt mondta öcsémnek: "-Ne is törődj vele Csaba, mert ma engem úgysem fogott volna meg senki, mert már fél éve erre a meccsre készültem." Csengődi Misi 11-ese már csak a becsületgól.

 

                                Tabdi-Soltszentimre 5-1

                               (Gól: Csengődi M. 11-esből) 

 

Hétközben, csütörtökön hazai pályán Dunavecse ellen játszunk egy edzőmeccset. Soltszentimre-Dunavecse 1-1 (Gól: Palla G.)

 

Következik idegenben Tiszaalpár, aki eddig mindkét meccsét megnyerte. Az ifi küzdelmes meccsen kikap 4-2-re. Hát a nagymeccsre, ez már ( mint nagy küzdelem), nem elmondható. Ismét az első játékrészben eldől a meccs, 3-0 a hazaiaknak. De sajnos itt még nincs vége, az „újkori” szentimrei focitörténelem legsúlyosabb vereségébe szaladunk bele.

 

                         Tiszaalpár-Soltszentimre 7-0 

 

Sajnos Möti megsérül, így a bajnoki meccseken az új igazolás Szedmák Pali, majd később Marek védenek felváltva. Augusztus 31-én a vecsei edzőmeccs visszavágóján Dunavecse-Soltszentimre 3-1 (Gól: Palla G.)

 

4. forduló: Szentimrén Hetény ellen. Az ifi 5-1-re kikap, de mint már említettem, ekkor többen közülük már a nagycsapat keretéhez tartoznak. A nagycsapat gödörben van, a szünetre ismét már 2 gólos vendégvezetéssel vonulunk. A védekezésünk is gyatra, de sajnos a gólokkal is adósak a csatárok. Csengődi Misi hozza a tőle szokásos büntetőgólját, de ha mellé hatot kapunk, az bizony kevés, nagyon kevés…A vége megint új negatív rekord hazai pályán bajnoki meccsen.

 

                      Soltszentimre-Hetényegyháza 1-6

                             (Gól: Csengődi M. 11-esből) 

 

Következett idegenben az élmezőnyhöz tartozó Orgovány, hát nem sok jóval kecsegtetett ez a meccs se. Az ifi megszerzi második győzelmét, 4-3-ra nyernek! A nagymeccsen 1-0-s félidő után a papírforma szerint kikapunk 2-0-ra. Az egyik gól nevetséges: a 16-os sarkánál a tipikus "Hagyd komám,én is hagyom" szituáció. Csesza Peti és Dusnoki Jani pár méterre egymástól áll, és várja, hogy a másik rúgja el a labdát. Az orgoványi játékos köszöni, és lecsap az egyedül árválkodó lasztira, és könnyedén gólt rúg. De legalább most nem kaptunk egy zsákkal!

 

                            Orgovány-Soltszentimre 2-0 

 

Az 5. forduló után így nem meglepően az utolsó 16. helyen álltunk a tabellán 5-24-es gólaránnyal, 0 ponttal. Hát a tavalyi kezdés se volt fényes (az 5. forduló után 1 pont 1-15-ös gólarány), de ez most nagyon mély gödörnek tűnik. Ráadásul következett az abszolút „alsóházi 6 pontos rangadó” a GAMF ellen. Az alsóház ekkor ugyanis így nézett ki: 12. Honvéd Radnóti 1 pont (hát ők is befékeztek rendesen!!) 13. Harta 1 pont 14. GAMF 0 pont 15. Kiskunfélegyházi Honvéd 0 pont 16. Soltszentimre 0 pont. A meccsen az alábbi csapat játszott: Szedmák – Cseh-Szakál, Antal, Herczeg, Turu, Fésűs, Kupsza, Kovács J. (Andó Cs.), Palla (Gémesi), Bencze (Markó), Csengődi. Hát igen, több ifista is harcba lett állítva. Egy erősen jogtalannak tűnő 11-essel szerezzük meg a vezetést Csengődi M. révén az első félidőben (1-0). Innentől kezdve a Gamfosok végig káromkodva szidják a bírót, aki ezt semmivel sem bünteti, mivel érzi, hogy a büntető nem volt jogos. A második félidőben Kovács J. alacsonyan szálló szögletét Fésüs Feri lehajolva, egy pattanás után fejeli a kapu bal oldalába! 2-1-re nyerünk, az első pontok és reméljük az első icipici lépés a gödörből!! Azért jellemző, a csapat egyik legjobbja az ifista Kupsza Józsi és Cseh-Szakál Peti volt!

 

                                Soltszentimre-GAMF 2-1

                         (Gól: Csengődi 11-esből, Fésűs F.) 

 

Szeptember 25. Lakitelek, szintén egy az első háromhoz tartozó mindig is erős csapat. Továbbra is gondok vannak!! A nagycsapat terhére meggyengített ifi beleszalad pályafutása legcsúnyább vereségébe 9-0!!! A nagycsapat se ússza meg sokkal jobban, 3-1-es félidő után a vége 7-1!! Rémálom!! És ráadásul az újság tudósítása a szentimrei csapatból Szedmákot, a kapust emeli ki! Mi lett volna, ha ő nem véd jól?? A szurkolók elmondása szerint akár kétszámjegyű lehetett volna.

 

                               Lakitelek-Soltszentimre 7-1

                                (Gól: Csengődi M. 11-esből) 

 

A 8. fordulóban Szentkirályt fogadjuk. Az ifi 5-2-es győzelme immár a harmadik a szezonban, bárcsak a nagycsapat állna így. Megjegyzendő, hogy a fiataloknál Markó Viki, immár sokadszor mesternégyest szerez!! A mai meccs sem növeli sikereink számát, az ellenfél az első félidőben vezetést szerez. Bár egyenlítési lehetőségeink vannak, a legnagyobb Bencze Zoli előtt, aki 8 méterről megnézi a jobb felső sarkot, pompásan telicsűddel találja el a labdát, de 2 méterrel mellé lő!  Így Szentkirály megtartva a vezetést, elviszi a 3 pontot.t.

 

                        Soltszentimre-Szentkirály 0-1 

 

A következő október 9-ei Dunaegyházi meccs egy jelentős dátum a szezonban. No nem azért mintha itt szárnyalt volna a csapat sőt….Ma az ifik sem villognak 4-1-re kikapnak. A nagymeccsen a hazaiak az első félidőben 2-0-s vezetést szereznek. A folytatás ismét katasztrófális: bár 2 gólt mi is rúgunk (idegenben ez sokszor győzelmet ér), de nálunk ezúttal hiába áll Marek a kapuban, sorra jönnek a hazai találatok. Král ötöt(!!!) és Varga kettőt, így a vége:

 

                          Dunaegyháza-Soltszentimre 7-2

                                   (Gól: Nagy R., Bencze) 

 

Az újabb csúnya vereség után a vezetőség megköszönte Supka Sanyinak az addig végzett szakmai munkát és elköszönt tőle. Utódja a kispadon a hajdani remek szentimrei focista Csontos József (Dodi) lett. A debütáló meccse hazai pályán volt Szabadszállás ellen. Hát nem éppen hálás feladat egy szétesett csapatot rögtön az első meccsen a nagy rivális Szabadszállás ellen irányítani. A meccs előtt „Dodi bá” megkeres, megbeszéljük, hogy újra csatasorba állok én is a későbbiekben. A meccsen megtörténik a csoda!! 0-0-s félidő után Csengődi Misi a 16-os jobboldali sarka környékéről térdmagasságú, pattogós lövést küld a kapu bal oldalába. (1-0!!!) És ezt sikerül is megtartani!! Barnabás szavaival élve: „ az őrületes erőfeszítés, a megalkuvás nélküli küzdelem, koncentráció és akaraterő” ma meghozta gyümölcsét!! Az elmúlt 4 elvesztett bajnoki meccset követően nyerünk Szabad ellen!!! 

 

                    Soltszentimre-Honvéd Radnóti SE 1-0

                                    (Gól: Csengődi M.) 

 

Október 23-án, a múlt heti fellángolás után bizakodva vonul a csapat és a maroknyi szurkoló Kiskunmajsára, akik nem tűnnek verhetetlennek, a középmezőny aljához tartozó csapat. Az ificsapat 1-0-ra kikap. A nagycsapat pedig „visszatér a földre”, a múlt heti szárnyalás után. Ugyanott tartunk, mint az ősz eddigi részében… Széteső, gyenge, eleve vereségre ítéltetett játék. Hiába véd Möti ismét a kapuban, de ezúttal neki sem nagyon megy, a majsaiak sorban rugdossák a távoli gólokat.Az első félidőben már 4-0 oda, a vége ismét egy nagy gólarányú vereség. A szépítő gól immár a szokásosnak mondható: Csengődi Misi a 90. percben szépít, egy nem igazán jogos büntetőből. 

 

                           Kiskunmajsa-Soltszentimre 6-1

                              (Gól: Csengődi M. 11-esből) 

 

Október 30.- a visszatérésem, az első meccsem idén. A meccsen rajtam kívül még egy „régi új” arc, Holman Peti is játszik. Emberfogót játszom, az ellenfél egyik legjobbjával, a magasabb osztályokat megjárt Meszlényivel kell mennem végig. Az első félidő remekül sikerül, egy öngóllal vezetést szerzünk, és úgy tűnik, ma a védekezés is jól összeállt, 1-0-val fordulunk. A kedves spori, aki még utána évekig „kedvencünk” volt (Villányi) a folytatásban minden segítséget megad az ekkor 2. helyen álló Benének. Sikerül is kiegyenlíteniük, de a csapatban ekkor még mindig van tartás – ami idén nem sokszor volt jellemző – és Herczeg Lajos bombagóljával ismét mi vezetünk (2-1!!). A felettébb érdekes gól története: Egyik törzsszurkolónk, Kis Miska összeszólalkozik a benei kapussal. Otthagyja a felezővonalnál lévő törzshelyét, és feljön egészen a benei 16-osig a drót mellett. Onnan ordítozik befelé a kapusnak. A hálóőr hasonló stílusban kiabál vissza Miska bá’-nak. Éppen az ellenfél támad, a labda a szentimrei térfélen. Villányi játékvezető egyszercsak meghallja, ezt, hogy a vendég kapus egy szurkolóval veszekszik kifelé. Azonnal sípol és megfordul, irány mindkét csapatnak az ellenkező térfél!! Közvetett szabadrúgás a Szentimrének, a kapus miatt!! Természetesen óriási balhé, majd utána a közvetett szabadrúgásból vágja be Lajos a vezető gólt. Egy vitatott ítélet után (Herczeg Lalát kiállítja Villányi) elszabadul a pályán a pokol. Nehezen sikerül az indulatokat megfékezni, a szurkolók is rettenetesen „anyáznak”, joggal. Az emberhátrányt nem bírtuk el, és előbb egyenlít Bene, majd a győzelmet is megszerzi. A csapat előtt azért le a kalappal, ezen a meccsen nagyon megizzasztotta a jóval erősebb ellenfelet.

 

                           Soltszentimre-Ladánybene 2-3

                                 (Gól: öngól, Herczeg L.) 

 

Kép

 

A tavalyi csapat” ekkorra már alaposan elfogyott. Möti is befejezte, már a benei meccsre sem jött, Fésűs Feri, Turu Gyula is elmaradtak. A 24 órás szolgálati elfoglaltságaim miatt én is ősszel csak Bene ellen játszottam. Így esik meg az a szégyen, hogy a 13. helyezett Kiskunfélegyházi Honvéd ellen idegenben 10 emberrel állunk ki. Ez már a busz indulásakor látszik, hogy kevés lesz az ember, sőt nincs kapus. Barnabásék Janosics Zolival elkezdik a kapus hajtóvadászatot! Én nem tudom vállalni, mert családi ebédre megyünk, Marekot nem találják, Sallay Gyurit már meg sem próbálják. Elindul a csapat, a buszon az egyik szurkoló Helenkár Pista elvállalja a védést, de neki meg nincs csak utcai cipője. Végül az ifista Kökény Zoli áll be a kapuba. Óriási szerencsére, a meccsen játszik a múlt héten előkerült Holman Peti, valamint fekete igazolással régi játékosunk Bozó Zsolti is. Így jön össze a 10 ember! A csapat hősiesen tartja magát a Dávid-Góliát ütközetben. Kökény Zoli „Bodza” mindent véd, a legemlékezetesebb, amikor a léc alól tolja ki az egyik sistergő bombát. 0-0-val fordulunk!! Aztán a Honvéd a II. félidő 55. percében egyszerre 4 játékost cserél, és ez lett a fordulópont. Innentől kezdve nem bírjuk és összeroppanunk.

 

                   Kiskunfélegyházi Honvéd-Soltszentimre 6-0 

 

November 13-án egy újabb alsóházi rangadó az ugyancsak 6 ponttal „büszkélkedő” Nyárlőrinc ellen hazai pályán. Na ezt a meccset aztán tényleg muszáj lenne megnyerni!!! Az ifi jól bemelegít, hiszen 3-1-re nyernek. Szolgálatban vagyok, ismét nem tudok részt venni a meccsen. A csapat a Petőfi Népe tudósítása szerint az alábbi felállásban fut neki a meccsnek: Antal – Cseh-Szakál, Dusnoki, Nagy R., Bencze (Andó Cs.), Herczeg, Kovács J., Suba Gy., Csengődi, Rakonczai, Palla. Ebből kitűnik, hogy ismét Marek állt be a kapuba, és megjelent ismét Suba Gyuri. Az ellenfélnél az ifjúsági meccs lefújása után, az ifi kapusa marad kinnt melegíteni, majd beáll a kapuba, és ő védi végig a felnőttmeccset is! Az első félidőben sajnos Nyárlőrinc vezet, de a folytatásban a csapat megérzi a nagy tétet, ismét elkezd küzdeni és előbb egyenlít, majd egy felsőkapufáról levágódó lövés után Nagy Rudi eszmél a leggyorsabban, és csukafejessel a hálóba talál 2-1!!!

 

                              Soltszentimre-Nyárlőrinc 2-1

                                      (Gól: Palla G., Nagy R.) 

 

Az utolsó forduló előtt már biztossá válik az őszi 14. helyünk, ugyanis az előttünk lévő Félegyházának 17 pontja van, nekünk pedig 9!! Azért jó lenne egy sikeresebb tavasz reményében 3 ponttal növelni az összpontszámunkat! Ehhez az esély meg is lenne, hiszen a Harta is csak a 12. helyen van, nem egy megfoghatatlan ellenfél. Az ifi kikap 3-2-re egy szoros meccsen. A nagymeccsen partiban vagyunk egy szép góllal: Csengődi Misi remek ívben átfejeli a védője felett a labdát, ami a kapu bal oldalában landol. Az első félidőben 2-1-es hazai vezetéssel fordulunk, még bármi lehet(ne). De nem lesz….A Harta megtartja az előnyt és behúzza a meccset.

 

                                   Harta-Soltszentimre 2-1

                                         (Gól: Csengődi M.) 

 

 
A csapat így az őszi záráskor a 14. helyen várta a tavaszi folytatást. Ez még éppen bentmaradást jelentene, de reméljük tavaszra sikerül javulni. Az őszi szokásos átlagok: Rúgott gól: 1,13/meccsenként (ez a 91-től általam nyilvántartott szentimrei focitörténet leggyöngébb átlaga), Kapott gól: 3,86/meccsenként (na erről meg nem is szólva!!).

 

A Megye II. Északi csoport 1994-95-ös szezon őszi végeredménye:

 

 
Csapat
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólarány
Pont
1.
Ladánybene
10
4
1
44-20
34
2.
Lakitelek
10
2
3
43-19
32
3.
Tiszaalpár
10
-
5
53-29
30
4.
Tabdi
9
2
4
40-23
29
5.
Hetényegyháza
9
2
4
25-12
29
6.
Orgovány
9
-
6
29-20
27
7.
Szentkirály
8
1
6
24-23
25
8.
Dunaegyháza
8
1
6
37-38
25
9.
Kunszállás
6
5
4
31-23
23
10.
Honvéd Radnóti
6
1
8
26-23
19
11.
Kiskunmajsa
5
4
6
26-27
19
12.
Harta
5
4
6
16-30
19
13.
Kkfélegyházi Honvéd
5
2
8
26-31
17
14.
Soltszentimre
3
-
12
17-58
9
15.
Nyárlőrinc
2
-
13
22-52
6
16.
GAMF
1
-
14
14-60
3

 

 

A tavaszi szezonra a csapat próbált egy kis „vérfrissítést csinálni”, és új játékosokat igazolni. Először is sikerült egy új kapust, Vakulya Zsoltit leigazolni Szabadszállásról. Érkezett még Papp István, Katzenbach Tibor, Gombár Zsolti, valamint Fülöpről „fekete igazolással” File Laci, Tóth Imre (Totya) és néha Kovács Zsolti (Pulyka), valamint egy meccsen Gubacsi Gyula (Luigi). A tavaszi szezonban jártam rendszeresen én is. Távozott sajnos az őszi kezdőből - már ősz végén véglegesen - a kapus Németh János (Möti), valamint Turú Gyula, Bencze Zoli és Fésűs Ferenc.
Az edzőmeccseket február 4.én kezdtük Fülöpszállás ellen. Egy nagyon gyenge meccsen a vége Soltszentimre-Fülöpszállás 0-0. Február 18-án Szalkot fogadjuk. Az első félidőben már 3-0 ide, többek között Csaba öcsém remek fejesgóljával. A folytatásban a cserék és a fáradtság miatt összezuhan a csapat és az ellenfél kiegyenlít. Soltszentimre-Szalkszentmárton 3-3 (Gól: Palla G., Andó Cs., Suba Gy.) Fülöpön a visszavágón megint nem igazán megy a csapatnak, Dodi bácsi még keresi a játékosok helyét a csapatban, kísérletezget, egyenlőre kevesebb sikerrel. Fülöpszállás-Soltszentimre 2-1 (Gól: Antal J. 11-esből).

Március 5.-én Magyar Kupa meccset játszunk Dunavecsén. A meccsről előzetesen tudni kell, hogy a téli szünetben a megye III-as Vecse leigazolta a megye I-es Solt fél csapatát!! Többek között ennek következtében már a 6. percben 2-0 oda. A hazaiak gyakran egyérintőzve jutottak el a saját 16-osuktól a mi kapunkig. A viharos kezdés után szerencsére kicsit visszavettek, és Nagy Rudi góljával (16 méterről középről a kapuba bombáz) még az első félidőben szépítünk. De a folytatásban sincs sok esélyünk, a vége sima hazai győzelem, nem kell tovább izgulni a sorsolás miatt. Dunavecse-Soltszentimre 5-2 (Gól: Nagy R., Csengődi M. 11-esből).

Barnabás sztorik a meccshez: Raksi Gabi bácsi a kezdés előtt észreveszi, hogy egy hazai néző egy 20 literes demizsonnal kényelmesen leül a pálya mellé, és egymagában elkezd töltögetni. Gabi bácsi tiszta erőből odarohan hozzá, és mintha megtalálta volna az elveszett frigyládát üvölt: - A Dezső, a Dezső!! (természetesen a demizsont becézgette így). A „kolléga” megörül neki és valahonnan kerítve egy papírpoharat ketten töltögetnek tovább. Igazi sportbarátság!!! Meccs közben a kezdőkörben buktatják Csaba öcsémet. Az akkori apósjelölt – ismét Raksi Gabi bácsi – üvöltve bedörmög a pályára: „A vejkót ne bánstd öreg, mert bemegyek érted!!” Még egy érdekesség a meccshez kapcsolódóan: a Dunavecse a 2. fordulóban a Csengődöt kapja. Ezen a meccsen tört ketté régebbi játékosunk, az azóta is a gólcsúcsot tartó Faragó Zoli karrierje. Egy vecsei játékos szándékosan beletalpal a térdébe, szakadt minden szalag ami csak szakadhatott…Zoli 5 év múlva játszott csak újból, de már soha nem volt a régi… 

 

Az utolsó felkészülési meccsen itthon kikapunk Akasztótól. Hát a szezonkezdetre nem mondhatni, hogy összeállt volna ez a csapat!! Soltszentimre-Akasztó 1-3 (Gól: Palla G.) 

 

Említésre méltó esemény Az 1.tavaszi fordulót megelőző március 15.-én kerül sor az első Soltszentimrei KSK-KUTE Kft. barátságos meccsre!

 

A rossz sejtés az első fordulóban be is jön. Eszetlen szélviharban játszottuk mindkét meccset. Az ifi I.félidejében a szél még minket támogat, ennek eredményeként Kupsza Józsi a saját térfelünkről(!!!) lő szabadrúgásgólt! 0-1-gyel fordulunk! Aztán a szünet után szélnek szemben hetet kapunk... A nagycsapat meccse is sima. 1-0-s félidő után 4-0-ra kikapunk. Egy góljuk kiemelkedik. Egy hazai szöglet után az egyik játékosuk, Kalocsai a befelé szálló labdát egyből,a levegőből, a 16-os vonaláról embertelen erővel a léc alá bombázza! Magasan, de középre ment, így is hiába állt ott Vakulya, erre mozdulni sem tudott. Azt hittük,a háló kiszakad...Mondjuk őszintén megmondva, nem is ezen a meccsen vártuk a feltámadást. 

 

                              Kunszállás-Soltszentimre 4-0 

 

A 17. fordulóban hazai pályán fogadjuk a 4. helyen álló Tabdit. Hát ez sem túl sok jóval kecsegtetett. Az ifimeccsen a Tabdi ifi nyolc emberrel játszik. Mikor a nyolcadik is lesérül, 4-0-nál a bíró lefújja a meccset. Sallay Gyurira rászól a bíró, mert ül az ötösön belül. A meccsen ismét jól kifogom, az ellenfél egyik legjobbját, az irányító Dignert kell fognom. Az első félidőben Tabdi szerez vezetést, és még örülhetünk, hogy csak 0-1-el fordulunk. Játszik ellenünk ismét Mózer Feri is, ezúttal jól sikerül semlegesíteni, Cseh-Szakál Peti fogja. Utólag Barnabás kérdezte tőle, hogy Feri mit követett el ellene a szokásos dolgai közül, de azt válaszolta, hogy most különösebbet nem, csak"Egyszer belecsípett a hasamba". A folytatásban Kovács Jani (Kokó) lábáról egy beadásnak tűnő labda lecsúszik, szinte az alapvonalról talált a hosszú bal felső sarokba, úgy,hogy a labda a két hálótartóvas között pattogott! (szerinte így akarta). 1-1!! Egyértelműen poénból mondta, hogy ezt így akarta, ilyen gólt szándékosan nem lehet lőni. Elképesztően éles szög volt! A csapat mozgósítja a tartalék energiákat, és sikerül kihúzni a döntetlent. Végre egy kis sikerélmény!!

 

 

                                   Soltszentimre-Tabdi 1-1

                                          (Gól: Kovács J.) 

 

Április 2-án Tiszaalpárt fogadjuk. Az ifi kikap 2-0-ra. A nagymeccs előtt össze-vissza csereberéljük az igazolásokat, én kicsit később érek oda a meccsre. Így fordulhat elő, hogy File Laci játszik az én igazolásommal. Én pedig Andó Csaba vagyok. A csapat a Petőfi Népe tudósítása szerint az alábbi felállásban fut neki a meccsnek: Vakulya – Cseh-Szakál, Dusnoki, Papp, Rakonczai (ez volt Totya Fülöpről), Herczeg, Katzenbach, Suba Gy., (Andó I. na ez meg File Laci volt), Csengődi, Gombár, Kovács J. A meccsen most kivételesen az fordult elő, hogy 16-an voltunk. Rögtön az elején vezetést szerez az Alpár, majd utána mindjárt jön a második szabályos góljuk is, de ezt les címén nem adják meg. Ez szerencsénkre megfogja őket, mert úgy nézett ki, akkora ruha lesz, mint az ősszel náluk. Felállunk a padlóról,és a II. játékrészben egy kapu előtti kavarodást követően File Laci (azaz az újságban megjelent Andó I!!) fejmagasságban a kapu jobb oldalába bombáz (1-1). Sajnos a végén mégsem sikerül a pontszerzés, Tiszaalpár újabb - a vége előtt nem sokkal szerzett - találatával elviszi a 3 pontot.

  

                            Soltszentimre-Tiszaalpár 1-2

                                             (Gól: File L.) 

 

A tavaszi folytatásból egyértelműen kiderül, hogy számunkra a cél a bennmaradás kivívása lesz. A 2 kieső helyen jelenleg a 4 pontos Gamf és a 9 pontos Nyárlőrinc van, de mi sem hősködhetünk a 10 pontunkkal és a még éppen bennmaradást jelentő 14. helyünkkel. Az előttünk lévő Kiskunmajsa pedig a 22 pontjával már szinte fényévnyi távolságra van tőlünk. Vagyis minden pontnak óriási jelentősége lesz!!

A következő meccsre Mózer Feri is ismét előkerül, nagyon bízik a csapat benne. Az ifi nagy csatában kikap 1-0-ra Heténytől. A nagymeccs nem a terveink szerint alakul. Hetény már az első félidőben 3-0-ra elhúz. A II. játékrészben Herczeg Lali beszól valamit a partjelzőnek, ő ezt jelzi a bírónak: piros lap! A szépítőgólunk: a hetényi kapus elvét egy kifutást, és így Mózer Feri a 16-osról laposan az üresen maradt kapu közepébe gurít. Hetény még hármat rápakol a folytatásban.

 

                          Hetényegyháza-Soltszentimre 6-1

                                         (Gól: Mózer F.) 

 

 

A 20. fordulóban Orgoványt fogadjuk. Az ifi 2-2-es döntetlent játszik. A nagycsapat az első félidőben Mózer Feri góljával (Feri az 5 és feles vonaláról talál a kapu közepébe) vezetést szerez és remek védekezéssel sikerül ezt megőrizni a végéig. Az újság szerint is Dusnoki Jani (Dusa) volt a mezőny legjobbja. Végre ismét győzelem, minden megszerzett pontnak óriási a jelentősége!!

 

                             Soltszentimre-Orgovány 1-0

                                         (Gól: Mózer F.) 

 

Április 23. Utazunk Kecskemétre, a GAMF vendégeként. Az utolsó helyezett ellen jó lenne növelni a pontjaink számát. De ez lesz a legdühítőbb, a legvérlázítóbb meccs az egész szezonban! Az első félidő nem igazán jól sikerül. Az egész mérkőzésről lejön az "Ezeket úgyis megverjük, hiszen mögöttünk vannak a tabellán" hozzáállás! Ennek megfelelően alig csinálunk valamit, nincs hajtás, nincs küzdelem, csak nagyképűsködés a pályán. A kecskemétiek szereznek vezetést. A folytatásban Marek révén egyenlítünk, így legalább az 1 pont megvan, de ettől azért nagyobb reményekkel érkeztünk, jó lett volna győzni!! 

 

                                  GAMF-Soltszentimre 1-1

                                            (Gól: Antal) 

 

A 22. fordulóban a 2. helyen álló Lakitelek az ellenfél. Az ifi 4-0-ra kikap. (Mózer Tibi a kiállítása után leköpi a játékvezetőt) Az első félidőben Marek és Mózer Feri büntetőgóljával 2-0-re vezetünk. Barnabás sztori a 11-eshez: A büntető előtt balról száll be a labda. Mózer Feri mellkasa elé rakja az egyik hátvéd jobb karját, ölelő mozdulattal. De nem húzza vissza, nem rántja le, csak ott tartja a karját. Feri ennek ellenére hatalmas ordítással hanyatt esik, úgy hogy orrmagasságig kalimpál fel a lábaival. 11-es!! A belőtt büntető utáni következő támadásunknál kiszól a B-középnek: "-Azt tudjátok ám, hogy nem volt 11-es!?" Mire Barnabás: "Feri,azt hiszem egy pár meccsen már láttunk játszani"! A csapat oroszlánként küzd, mindenki tudása legjavát adja. Vakulya még Csengődi Misit is rendszeresen hátra hívta védekezni. A vége előtt 15 perccel Lakitelek kiegyenlít. De a csapat még ekkor is küzd, 2 óriási helyzet kimarad a végén: Az első: Mózer Feri jobbról, szinte az alapvonalon vezeti befelé a labdát. Bent három játékosunk is ordítva várja a passzt. Csakhogy Feri ezen a meccsen már szerzett egy gólt, ezután ő már nem szokott passzolni. Inkább "nulla fokos" szögből ellövi maga: kapufa, ez volt a maximum, amit onnan el lehetett érni. A második: a legutolsó percben a feketén nálunk játszó Kovács Zsolti (Pulyka) kitör a védők közül, egyedül vezeti kapura a labdát, megcélozza a bal alsó sarkot, és az elvetődő kapusba lő. Azért így is bravúr a döntetlen.  Az újságtudósításban is ez szerepel: Kitűnt: a Soltszentimre egész csapata!!

 

                           Soltszentimre-Lakitelek 2-2

                        (Gól: Antal J., Mózer F. 11-esből) 

 

A meccs másnapján május 1.-je, ekkor kerül sor a Soltszentimre KSK-KUTE Kft. barátságos mérkőzés visszavágójára. 7-3 a KSK javára.

Május 6-án Szentkirályra utazunk. Ismét egy nagyon fontos meccs, és szerencsére a csapat tartja a jobb formáját és Dusa góljával 1-0-ra nyerünk!! Rendkívül fontos 3 pont volt!! A csapat így a 14. helyen áll továbbra is, de 6 ponttal ellépett a kiesőhelyen álló Nyárlőrinctől.

 

 

                            Szentkirály-Soltszentimre 0-1

                                           (Gól: Dusnoki) 

 

24. forduló: Dunaegyházát fogadjuk. Az ifi 1-1-es döntetlent játszik. Viharos szélben, nem tipikusan tökéletes „fociidőjárásban” játszuk a meccset. Az első félidőben a szél támogatása mellett sem tudunk vezetést szerezni, sőt az ellenfél 3-2-es vezetésével fordulunk. A folytatás is igen változatos, Mózer Feri megrúgja a mesterhármasát, valamint Csengődi Misi és Rudi is betalál, de az 5 rúgott gól ma csak egy döntetlenre elég. Mondjuk a II. félidőbeli viharos széllel szemben játszva ez is értékelendő!! A nézők mindenesetre jól szórakozhattak, a 90 perc alatti 10 gól nem rossz!!

 

                             Soltszentimre-Dunaegyháza 5-5

                         (Gól: Mózer F. 3, Csengődi M., Nagy R.) 

 

Május 20-án Szabadszállásra utazunk. A tavalyi emlékezetes meccsért, Dodi ’bá debütálásos győzelméért rettenetesen vissza szeretnének vágni. Dusa és Kokó nem jött, a fülöpiek és Mózer Feri (mivel neki Tabdin volt az igazolása, ő feketén nyomta végig a szezont) itt nem játszhattak, így kissé fel kell forgatni a csapatot. 5 tuti kezdő nem játszhatott!! Az alábbi összeállításban játszunk: Vakulya-Papp I., Herczeg L., Mózer Cs., Katzenbach T., Gombár Zs., Andó I., Nagy R., Antal J., (Kupsza), Palla G., Csengődi M. Két év után véletlenül előkerül Kasza Tomi is, és csereként ő is játszik Kupsza igazolásával. Megpróbáltunk mindent!! A hazaiak már az első félidőben kétgólos vezetést szereznek, és a folytatás a tavalyi „rémálmokat” idézi. Csak jönnek és jönnek a gólok, a vége egy hatos. Teljesen összeesünk, Dodi bá' mond valamit Vakulyának, hogy az egyik szituban hogy kellett volna védenie. Erre ő a saját cipője elé köp és megindul lefelé a pályáról. Az oldalvonal mellől mégis visszafordul, és hajlandó visszafáradni a kapuba. Csak szépítőgólra futja: Egy 19 méteres szabadrúgásból Csengődi Misi a bal felső sarokba lő. Hát visszavágtak alaposan!!

 

                           Honvéd Radnóti SE-Soltszentimre 6-1

                                         (Gól: Csengődi M.) 

 

Ismét hazai pálya, ezúttal Kiskunmajsa az ellenfél. Az ifi kikap 5-0-ra. Hát a felnőttnek is tavaly ott csúnya lett a vége (6-1 oda), kicsit tartottunk ettől a meccstől (is). Elég balhés a meccs előélete. Mint tudjuk, Mózer Feri április elején hazajött Tabdiról. Csakhogy ekkorra már megszűnt a szezon közbeni igazolás lehetősége, így kénytelenek vagyunk végig feketén játszatni őt. Általában Csaba öccse igazolásával játszott. Tabdiról úgy jöhetett el, hogy az igazolása ott maradt, de azért kértek érte 40 ezer Ft-ot. Erre a szemét Tabdi, a meccs előtt letelefonált Majsára, hogy majd vigyázzanak, mert a Soltszentimre feketén játszat. Úgyhogy az ellenfél nagyon magabiztosan jött meg. Egyfolytában igazoltatást követeltek. Ezt meg is kapták, csakhogy nem számoltak vele, hogy a bíró Szabó Laci (Dadara)! Neki aztán hepciáskodhattak! Feri persze játszik, Mózer Csaba igazolásával. A meccsen Palla Gabi egyfolytában "Feri! Feri!"-t kiabálva kéri tőle a labdát. Erre beszól a majsai cserekapus a kispadról: "Áháá, ez az a Feri aki a Mózer Csaba, ugye"?

Ezúttal az első félidőben jól tartjuk magunkat, 0-0-val fordulunk. A második félidőben pedig megbolydul a meccs!! Először ők szereznek vezetést, majd Mózer Feri talál be egy hatalmas szabadrúgásgóllal (kb. 20 méterről kipókhálózza a jobb felső sarkot, a labda a kapufáról pattant be a kapuba) 1-1. És jön a számomra nagyon emlékezetes pillanat: Nagy Rudi végez el szabadrúgást a jobb oldalról. A labda tökéletesen érkezik a kapu elé, nekem sikerül leválnom a védőről, és anélkül hogy fel kellene ugornom, talpról a kapu jobb felső sarkába fejelek 2-1!!  Ezután Dadara egy jelentéktelen beszólásért (buktatták, erre: "Spori, most hova figyel?) kiállít egy már sárga lapos majsai játékost. Ennek ellenére ismét egyenlítenek, de Feri betalál mégegyszer, majd Csengődi Misi büntetőből lő gólt, így bebiztosítja a győzelmet. A büntető előtörténete: A büntető előtt Dodi bácsi ott áll a B-közép előtt dróton belül, és várja, hogy Mózer Feri végezze el a tizit. Barnabás odaszól neki: "-Dodi bácsi, Dodi bács, a Csengődi Misi még sohasem hagyott ki 11-est mióta nálunk játszik, rúgja inkább ő!" Dodi bácsi hirtelen sarkon fordul, Barnára mered, majd visszafordul a pálya felé, és bekiabál: "-Feri! Gyere onnan! A Misi rúgja!" Góóól! (4-2)! Megvan az újabb nagyon fontos 3 pont!!!

 

 

                                Soltszentimre-Kiskunmajsa 4-2

    (Gól: Mózer F., Andó I., Mózer F., Csengődi M. 11-esből) 

 

27. forduló: irány Ladánybene. Az ifi nyer 5-3-ra!! Sajnos, ekkor már annyira nem volt játékos hogy pld. Kupsza Józsi végigjátsza az ifimeccset, majd teljes egészében lenyomja a felnőtt mérkőzést is!A nagycsapat az első félidőben még jól áll, hiszen 1-1-el fordulunk a rutinos Bene ellen, akik érmes helyen vannak. A folytatásban összeesünk, így az esélyünk gyorsan elszáll a pontszerzésre. Érdekesség hogy az ellenfél edzőjével (Seres József), valamint 3 játékosával (Ábel, Molnár és Lukács) évek múlva szorosabb kapcsolatba kerül a szentimrei csapat.

 

                         Ladánybene-Soltszentimre 4-1

                                        (Gól: Nagy R.) 

 

Június 11-én Félegyháza érkezik. Barnabás szavaival élve ismét: a legelkeserítőbb, legcsalódáskeltőbb meccs az idényben! (Míg a GAMF meccs vérlázító volt, ez elszomorító). A kőrösiek szokásuk szerint 10 perccel a kezdés előtt esnek be, már nem is lehet őket beírni a jegyzőkönyvbe, ma nem játszanak. A bíró teljesen ide fúj, nem véletlenül… Az első félidőben a vendégek szereznek vezetést, és hiába támadunk, nem sikerül gólt szerezni a 90 perc alatt. Mózer Feri egyre-másra rúgdossa ki a jobb lábával a bal lábát, és folyamatosan kapjuk az ajándék szabadrúgásokat a 16-os előteréből. De semmi nem megy be. Így talán jobb is...Lefújás után Kerpits Ferenc, a Honvéd edzője odaszól a kispadjukon ülőkhöz: "-Életemben nem fordult még elő, hogy edzőként ne fogjak kezet a játékvezetőkkel, de ezekhez nem megyek oda"! Így kezd nagyon meleg lenni a talaj, mivel a 28. forduló után már csak 3 pont az előnyünk Nyárlőrinccel szemben. A következő hétvégén utazunk oda, sorsdöntő meccs lehet a bennmaradás szempontjából.

 

                    Soltszentimre-Kiskunfélegyházi Honvéd 0-1 

 

És hát akkor Nyárlőrinc!! Az ifi 0-0-át játszik, azt hiszem egy döntetlennel mi is kiegyeznénk így látatlanban. 
A mérkőzést Lakiteleken rendezik. De jön a rémálom: úgy vernek szét minket, ahogy az élbolyban állók tették velünk ebben a bajnokságban. Megalázó....Az első félidőben ők érzik jobban a meccs jelentőségét, és kiütnek bennünket 5-1-el fordulunk!! A második félidőben már visszábbvesznek, no meg egyik játékosukat, a két gólt szerző Zsolnait kiállítja a spori, így a végén 6-1. Mózer Feri büntetőjét megelőzően már kihagytunk egy 11-est. Hát nagy bajban vagyunk, az utolsó forduló előtt egyforma pontszámmal állunk Nyárlőrinccel, de nekik jobb a gólkülönbség, így mi vagyunk a GAMF mellett a másik kieső helyen.

 

 

                                 Nyárlőrinc-Soltszentimre 6-1

                                      (Gól: Mózer F . 11-esből) 

 

Június 25. Soltszentimre-Harta. Kiesés vagy bennmaradás, ez a sorsdöntő kérdés a meccs előtt. Legalább 1 pontot kötelező szerezni, vagy különben vége a megye II. osztályú szereplésnek. Az ifi kikap 2-0-ra. A felnőttmeccsen egész végig zuhog az eső, a két csapat hősiesen küzd az elemekkel. A félidőben 1-1, a mi találatunk egy szerencsés öngól, melyet Gombár Zsoltinak írnak a jegyzőkönyvben. Ilyen öngólt még nem láthattunk! A hartai középhátvéd senkitől sem zavartatva teljes erőből fel akar szabadítani 9 méterre a kapujuktól. Nem is találja el rosszul, hiszen telirüszttel lő, de a labda mégis hátrafelé(!!!) kezd szállni, és gyönyörű boltívet leírva a jobb alsó sarokba hullik, öngóóól!! Mózer Feri kihagy egy tizenegyest, a végén marad az 1-1.

 

                                Soltszentimre-Harta 1-1

                                          (Gól: öngól) 

 

Jött az izgalom, mit játszott Nyárlőrinc? És kikapott!!! Így végül nagyon vékonyan (1 ponttal), de megvan a bennmaradást érő 14. hely. Hát, igen, a szezonkezdéskor ennél azért nagyobb terveink voltak, de most ennek is örült a csapat!! A bajnokságot Hetényegyháza nyerte, ő lépett fel megye I.-be, végül kieső nem volt! Különböző sportdiplomáciai machinációknak köszönhetően a Hetényegyháza mellett a bronzérmes Tiszaalpár is feljutott a megyei I. osztályba! Akkor így kettő csapat mínusz, kettő csapat "plusz" (az elvileg kiesők),és mivel a megye I.-ből ebben a szezonban egyáltalán nem volt kieső, így maradhatott a Nyárlőrinc mellett a főiskolás csapat is a megye II-ben.
 
 
 
A Megye II. Északi csoport 1994-95-ös szezon végeredménye:
 

 
Csapat
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólarány
Pont
1.
Hetényegyháza
21
3
6
71-23
66
2.
Tabdi
18
8
4
81-34
62
3.
Tiszaalpár
20
1
9
98-35
61
4.
Ladánybene
17
9
4
80-34
60
5.
Lakitelek
17
5
8
84-38
56
6.
Kkfélegyházi Honvéd
16
4
10
52-45
52
7.
Orgovány
15
3
12
56-43
48
8.
Honvéd Radnóti
14
3
13
59-51
45
9.
Dunaegyháza
13
4
13
67-75
43
10.
Kunszállás
10
9
11
49-46
39
11.
Harta
10
8
12
35-53
38
12.
Kiskunmajsa
8
7
15
50-61
31
13.
Szentkirály
8
1
21
28-95
25
14.
Soltszentimre
6
5
19
38-99
23
15.
Nyárlőrinc
7
1
22
46-86
22
16.
GAMF
3
3
24
30-106
12

 
 
A tavasz szerencsére egy kicsit jobban sikerült (őszi szezon: 9 pont; tavasz: 14 pont), így is csak alig sikerült megkapaszkodni. A 16 csapatos mezőnyben a 4. legkevesebb gólt (38) mi rúgtuk, viszont a 2. legtöbbet (99) a GAMF mögött mi kaptuk. Sajnos a tavalyi gólkirályunknak Palla Gabinak sem sikerült jól a szezonja, az egész szezonban szerzett 1 gólnál azért ő jóval többet tud, de azt hiszem ez az egész csapatra jellemző volt ebben az évben.

A csapat gólszerzői: Házi gólkirály: Csengődi Mihály 11 gól

 

Mózer Béla Ferenc 9, Nagy Rudolf 5 gól, Antal János 2 gól, Kovács János 2 gól, Andó István 1 gól, Dusnoki János 1 gól, File László 1 gól, Palla Gábor 1 gól, Herczeg Lajos 1 gól, Bencze Zoltán 1 gól, Fésűs Ferenc 1 gól
 

 A csapat gólátlagai- Rúgott gól: 1,26 meccsenként; Kapott gól: 3,3 meccsenként. (Egy kicsit ebben is tudtunk javulni az ősz végi 1,13/meccs és a 3,86/meccs, mutatókhoz képest, de tényleg csak egy kicsit!!)

Az ifi végeredménye: Megyei II.osztály,Északi-csoport,1994/95. Ifjúsági tabella:

  
1. Lakitelek                 65 p.
2. Kiskunmajsa             59 p.
3. Hetényegyháza         51 p.
4. Kunszállás                45 p.
5. Tiszaalpár               42 p.
6. Nyárlőrinc               41 p.
7. Ladánybene              33 p.
8. Szentkirály              24 p.
9. Soltszentimre           22 p.
10. Harta                     19 p.
11. Dunaegyháza            17 p.
12. Orgovány                16 p.
13. Tabdi                      13 p.
 
A gólkirály ismét Markó Viktor lett,ezúttal 15 góllal. (Pedig a szezon felétől már katona volt).

A nyáron nagy változások előtt a felnőttcsapat, de erről még ekkor semmit nem tudunk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

1994/95

(Barnabás, 2010.04.29 22:06)

Hát egy pont különbséggel csak,de mégis sikerült bentmaradást érő helyen végeznünk. Nem tudom miért,de volt nekem valami romantikus ebben az 1995-ös tavaszi szezonban. Ahogy utolsó lehelletéig küzdött csapat,hazai edzővel kispadon,valahogy ez olyan igazi közösségi érzés hangulatot keltett az egyesületen belül.
Volt még ami tetszett: a nagyképű Lakitelek,akik már az előző szezon elején kijelentette magáról,hogy ők lesznek a bajnokok,most meg csak 5.lett! Hi-hi-hi!