Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megye III. Északi csoport 2007/2008

2014.09.10

 

Megye III. Északi csoport 2007/2008

 

Új év, mondhatni szokásos változások a keretben. A legnagyobb változás mégis az volt, hogy nyáron edzőváltás történt. Bozó Zsolti a szakosztály vezetésében vállalt szerepet, az új edző Kiss Pista lett Csengődről. Az ő érkezése ismét nagy játékos mozgást hozott.
 
Távozók: Palla József, Benkó Bálint, Kovács Imre, Gáspár Sándor Varga Imre, Rakonczai István
 
Érkezők: Király Róbert, Udvardi Richárd, Kiss István, Bódog Gábor (Csengőd), Kovács Péter, Szőczy Norbert (Kiskőrös), Zrínyi Zsolt, Galambos Gyula (Szabadszállás), Halász István, Rádi Zoltán (Orgovány)
 
Vagyis nem volt egyszerű ismét az új edző feladata, a megmaradt hazai „magból” és a sok helyről érkezett „légiósokból” megpróbálni egy ütőképes csapatot csinálni.
 
A végleges keret a 2007-2008-as szezonnyitóra így nézett ki: Brinzei László, Sallay György, Király Róbert, Kovács Péter, Zrínyi Zsolt, Pandúr Gábor, Balog Csaba, Lukács Tamás, Udvardi Richárd, Bíró Lajos, Halász István, Király Attila, Kis István, Czakó András, Mózer Tibor, Helenkár István, Galambos Gyula, Szőczy Norbert
 
A szezonnyitón a Helvéciai VSE csapatához utazunk, akik azért már többször is borsot törtek az orrunk alá. Erre ma esélyük sincs, és az van, ami általában fordítva szokott történni, de ezúttal mi mossuk le a hazaiakat a pályáról, Az új csatárunk Szőczy Norbi brillírozik, 4 gólt vág, de mindenki remekül játszik, nagyszerűen sikerül a bemutatkozás.
 
Helvéciai VSE – Soltszentimre 0 - 7
(Gól: Szőczy N. 4, Balog Cs., Zrínyi Zs., Helenkár A.)
 
 
Augusztus 26-án a tavaly még megye II-es Tiszaalpár jön hozzánk. A meccs nagy csatát hoz, de a hálók érintetlenek maradnak.
 
Soltszentimre – Tiszaalpár 0-0
 
 
A 3. fordulóban az idén újra elindult Kunszentmiklóshoz látogatunk. Gól gazdag és parázs meccsen (mindkét oldalon 1-1 kiállítás,nálunk nem meglepő módon Mózer Tibi) végül 1pontot el tudunk hozni.
 
Miklósi GYFE – Soltszentimre 3 -3
(Gól: Mózer T., Szőczy N., Balog Cs.)
 
 
Szeptember 9-én Tiszaugot fogadjuk. velük sokszor meggyűlt már a bajunk, főleg idegenben. Ezúttal nincs gond, Norbi és Csabi tartja a jó formáját, ismét betalál, valamint Bíró Lala is hosszú idő után szerez újra gólt.
 
Soltszentimre – Tiszaug 3 -0
(Gól: Bíró L., Szőczy N., Balog Cs.)
 
 
Az 5. fordulóban Ballószög következik, és egy bravúros pontszerzés. Norbit ők is nehezen tudják tartani, egy alkalommal be is köszön, és ezzel meg is nyerjük a meccset.
 
Ballószögi KSK – Soltszentimre 0 -1
(Gól: Szőczy N.)
 
 
Szeptember 23 A tavalyi bajnok Ágasegyházára utazunk, akik nem vállalták a magasabb osztályba kerülést, így ismét ebben a csoportban indultak. De megközelítőleg ugyanazzal a játékoskerettel, mint a tavalyi bajnokcsapat. Szoros meccsre kényszerítjük őket, de a pontszerzés nem sikerül.
 
Ágasegyháza – Soltszentimre 2 -1
(Gól. Zrínyi Zs.)
 
 

 

A 7. fordulóban Apostagot fogadjuk, akik ellen a papírforma és a szezonban eddig mutatott játék alapján kötelező lenne a győzelem. Ez aznap valahogy nem megy, mintha nem akarnánk focizni aznap, Norbi a „szokásos” gólját megrúgja, de csak 1 pontot sikerül itthon tartani.
 
Soltszentimre – Apostag 1 – 1
(Gól: Szőczy N.)
 
 
 
Október 7-én ismét egy tavalyi „élcsapathoz”, Fülöpházára látogatunk. Ők általában mindig az első 5 hely valamelyikén végeznek a bajnokságban. Az eredmény ugyanaz, mint múlt hétvégén, de ez teljesen más meccs, és itt a pontszerzés is többet ér. Sőt, Zrínyi Zsolti góljával mi vezetünk sokáig, és a végén egy kicsit potya ízű góllal tudnak csak egyenlíteni a hazaiak.
 
Fülöpháza – Soltszentimre 1 -1
(Gól: Zrínyi Zs.)
 
 
Október 14-én Dunaegyháza ellen ismét egy ötletes, gólerős hazai csapatot láthat a publikum. A gól gazdag, közönségszórakoztató meccsen sima győzelem Dunaegyháza ellen.
 
Soltszentimre – Dunaegyháza 5 -2
(Gól: Balog Cs., Király R., Zrínyi Zs. 2, Helenkár I.)
 
 
A 10. fordulóban Kecskemétre látogatunk. Ellenük az utóbbi években nem nagyon sikerültek a meccseink, általában vesztesen hagytuk el a pályát a főleg fiatalokból álló csapat ellen. Ez most sincs másképp, szoros meccsen, de vereség a vége.
 
Kecskeméti LC – Soltszentimre 1-0
 
 
A 11. fordulóban a hazai közönséget ismét sikerül „megajándékozni” jó játékkal és ismét 5 góllal az ellenség kapusát. Ricsi mesterhármast rúg, erre csak egy „válasz” érkezik a vendégektől.
 
Soltszentimre – Ballószögi Vállalkozók 5-1
(Gól: Udvardi R. 3, Balog Cs., Kovács P.)
 
 
November 4-én Kunbaracsra látogatunk, ahol szoros meccsen, de sikerül a bravúr, elhozni a 3 pontot.
 
Kunbaracs – Soltszentimre 1-2
(Gól: Király R., öngól)
 
 
A 13. fordulóban következik az „örökrangadó” Fülöpszálláson. Szakadó hóban, majd később esőben zajlik a mérkőzés. Az első félidőben a régebben nálunk is megfordult Pulyka szabadrúgásból szerez vezetést a hazaiaknak. Megpróbálunk mindent az egyenlítés érdekében, de a hazaiak szereznek újabb gólt, ezzel el is döntve a meccset.
 
Fülöpszállás – Soltszentimre 2-0
 
 
A következő november 17-ei Városföld elleni idegenbeli meccsen se találja a csapat a játék ritmusát. A hazaiak gyorsan több gólos előnyt szereznek, és ezt már nem sikerül ledolgozni.
 
Városföld – Soltszentimre 4-1
(Gól: Benkó B.)
 
 
Az őszi záró fordulóban aztán Tass ellen sikerül szépen zárni az évet, megvan az újabb 3 pont.
 
Soltszentimre – Tass 2-0
(Gól: Bódog G., Király A.)
 
 
 
A tavalyi szezonhoz képest mindenképpen javulás mutatkozik a csapat játékában és a táblázaton elfoglalt pozíciójában is. A csapat a 7. helyen fordul a tavaszi szezonba.  
 
 
A keretben jelentős változás tavasszal nem történik, Benkó Bálint ismét játékra jelentkezett és érkezett Tóth Sándor Akasztóról, így kezdi meg a szezont a csapat.

Március 9-én a sereghajtó Helvéciát fogadjuk, akiket ősszel idegenben is jól kitömtünk. Na, ez most nem az a meccs. Ezt ahogy szokták mondani, ha másnap reggelig játsszuk, akkor se rúgunk gólt. Minden helyzet kimarad, minden kifelé pattan..a vége gólnélküli döntetlen.
 
Soltszentimre – Helvéciai VSE 0-0
 
 
Az előző héten hazai pályán elhullajtott pontokat a második helyezett Tiszaalpár otthonában kellene visszahozni. Mintha egy teljesen más csapat szerepelne a meccsen, sikerül megnyerni a meccset!
 
Tiszaalpár – Soltszentimre 1-2
(Gól: Balog Cs., Udvardi R.)
 
 
A 18. fordulóban Miklóst fogadjuk és teljesen megismétlődik az őszi mérkőzés, még a gólokat tekintve is, ugyanúgy 3-3 lesz.
 
Soltszentimre – Miklósi GYFE 3-3
(Gól: Benkó B., Király R., Udvardi R.)
 
 
Március 30-án a hazai pályán mindig nehéz Tiszaugra utazunk. Az idegenbeli fellépés ismét jól sikerült, megvan a 3 pont.
 
Tiszaug – Soltszentimre 1-2
(Gól: Balog Cs., Mózer T.)
 
 
És a folytatás hazai pályán ismét nem jól sikerül, tavasszal eddig otthon nem jött össze a győzelem.
 
Soltszentimre – Ballószögi KSK 1-1
(Gól: Pandúr G.)
 
 
A 21. fordulóban az éllovas Ágas következik, és majdnem sikerül is „elkapni” őket. A vége előtt kb. 10 perccel még mi vezetünk 2-1-re, ám ekkor megsérül Laci a kapuban, több cserénk pedig már nincs, így mezőnyjátékos áll be, és megpróbáljuk kihúzni valahogy. A nyomás hatalmas, amihez rájön még a bíró spori nyomása is, amit nem bír el a csapat, és a vendégek megfordítják a meccset.
 
Soltszentimre – Ágasegyháza 2-3
(Gól: Halász I., Tóth S.)
 
 
Az április 20-ai Apostag elleni meccsre végre ismét előkerül Szőczy Norbi is, aki hosszú idő óta nem volt. A góllövő cipője szerencsére még megvan, amivel megnyerjük a meccset. Tavasszal az idegenbeli meccsekkel nincs gond, 3ból 3at behúztunk, 9pont!!
 
Apostag – Soltszentimre 0-1
(Gól: Szőczy N.)
 
 
A 23. fordulóban folytatódik a hazai sikertelenség, bár Norbi ismét 2 gólt is vág, de ezúttal Fülöpháza ellen ikszelünk.
 
Soltszentimre – Fülöpháza 2-2
(Gól: Szőczy N. 2)
 
 
De szerencsére folytatódik a remek idegenbeli szereplés is, mert ezúttal az utolsó helyezett eeDunaegyháza ellen hozza a csapat a kötelezőt, és behúzza a meccset. Norbi ismét dupláz.
 
Dunaegyháza – Soltszentimre 1-3
(Gól: Szőczy N. 2, Kiss I.)
 
 
A 2008. május 11-ei hazai KLC elleni meccs ismét apró mérföldkő a saját kis focitörténetemben. Tavaly én letettem a focicipőt és „visszavonultam”, ehhez tartottam is magam. A meccs előtt Zsolti telefonált, hogy otthon vagyok e, nem e ki tudnék menni focizni, mert kevesen vannak. Végül kötélnek álltam, és kimentem és a második félidőben be is álltam „feketén” játszani. A csapat végül ismét a tavaszi „hazai formában” játszott, és nem sikerült nyerni, maradt az 1pont.
 
Soltszentimre – Kecskeméti LC 0-0
 
 
A 26. fordulóban a gyengébbik Ballószöghöz látogatunk, és nem is kérdéses egy pillanatig se, hogy melyik a jobb csapat. A gólokon ezúttal többen osztoznak.
 
Ballószögi Vállalkozók – Soltszentimre 0-5
(Gól: Pandur G., Balog Cs., Szőczy N., Udvardi R., Mózer T.)
 
 
Május 25-én ismét a „tavaszi átok” van rajtunk, azaz hazai pályán egyszerűen nem megy. De ezúttal még pontot se sikerül szerezni, simán kikapunk.
 
Soltszentimre – Kunbaracs 1-4 (Gól: Tóth S.)
 
 
 

Ezekkel a nem túl jó tavaszi hazai előjelekkel fogadjuk a fülöpieket az „El Classico”-ra. De amint tudjuk, ezek a meccsek mindig háromesélyesek. A meccsen Norbi is megrázza magát ismét, nehezen tudják tartani, 2 gólt rúg, amire szerencsére csak 1 válasz érkezik. Így megvan végre az újabb hazai győzelem, és a szurkolók nagy örömére éppen Fülöp ellen!

 

Soltszentimre – Fülöpszállás 2-1

(Gól: Szőczy N. 2)

 


A sorsolásunk jó lenne, mert sok meccset játszunk itthon, de ez idén eddig nem előny. Június 8-án Városföld az ellenfél, és olyan a meccs, amilyen az egész tavaszi hazai szereplés. Ismét pontot sem szerzünk.

 

Soltszentimre – Városföld 1-3

(Gól: Tóth S.)

 


A záró fordulóban Tassra utazunk, ahol egy döntetlent harcolunk ki, amely a végső helyezésünk szempontjából semmit nem jelent már.

 

Tass – Soltszentimre 2-2

(Gól: Szőczy N., Balog Cs.)

 

 

A csapat a 8. helyen végez, és bár az előző szezonhoz képest javít a helyezésén, de ebben a szezonban ettől több volt. A legfőbb gond a gyenge itthoni tavaszi szereplés volt, 10 pontot tudtunk szerezni a megszerezhető 27 pontból!!! Ezt valamennyire egyensúlyozta a viszont remek idegenbeli mérleg, hisz ott viszont a megszerezhető 18 pontból 16-ot begyűjt a csapat.


Idén szerencsére találtunk egy igazi vérbeli csatárt, Szőczy Norbi személyében, aki annak ellenére, hogy elég sok meccsen nem volt, úgy is 17gólt szerzett.

 

2007/2008. Megye III. osztály Északi csoport

végeredménye:

 

 

   

Csapat

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Gólarány

Pont

1.

Ágasegyháza

22

4

4

105-59

70

2.

Ballószögi KSK

20

4

6

109-40

64

3.

Városföldi SE

20

3

7

120-45

63

4.

Miklósi GYFE

16

9

5

97-59

57

5.

Fülöpháza

16

7

7

76-42

55

6.

Tiszaalpári SE

16

7

7

70-46

54

7.

Kunbaracs KSE

15

6

9

98-60

51

 

8.

 

Soltszentimre

 

13

 

10

 

7

 

59-40

49

9.

Fülöpszállás

12

6

12

82-77

42

10.

Apostag KSE

9

7

14

92-90

34

11.

Kecskeméti LC

9

5

16

40-62

32

12.

Tiszaug KTE

9

5

16

60-86

32

13.

Tass KSE

7

9

14

48-72

29

14.

Ballószögi Váll.

6

2

22

39-110

20

15.

Helvéciai VSE

2

5

23

33-117

11

16.

Dunaegyháza

3

1

26

37-160

10

 

Házi gólkirály:

Szőczy Norbert 17 gól

Balog Csaba 9 gól, Udvardi Richárd 6 gól, Zrínyi Zsolt 5 gól, Mózer Tibor 3 gól, Király Róbert 3 gól, Tóth Sándor 3 gól, Benkó Bálint 2 gól, Pandúr Gábor 2 gól, Helenkár András 1 gól, Bíró Lajos 1 gól, Helenkár István 1 gól, Kovács Péter 1 gól, Bódog Gábor 1 gól, Király Attila 1 gól, Halász István 1 gól, Kiss István 1 gól

 

Gólátlag: Rúgott gól: 1,96/meccs
Kapott gól: 1,33/meccs